Blogia
QUÍMICA DIGITAL 2008 i ALTRES

El seu treball

Estudi de les molècules orgàniques

Estudi de les molècules orgàniques

Estudi de les molècules orgàniques
El 1962 va rebre el doctorat. Moltes feines acadèmiques eren possibles, va triar la de Junior Fellowship en la societat de Fellow a Harvard. Durant els tres anys a la Societat (1962-65), li va donar temps per introduir els seus interessos en l’especialització de la química orgànica; va ser Coery qui el va ajudar en aquest camp de la ciència. Va començar a observar tots els tipus de transformacions orgàniques. Quan va estar preparat el 1964, Woodward li va fer preguntes sobre les reaccions electròniques. L’últim any a Harvard va estudiar química orgànica, amb Woodward com a professor, i va guanyar un ascens ensenyant els altres tot el que li ensenyava Woodward.
El 1965 va anar a Cornell on va exercir de professor de ciència física.
El 1973 va rebre, juntament amb Woodward, el premi Amercian Chemical Society de química orgànica. El 1981 va compartir Premi Nobel de Química amb Kenichi Fucki. El 1982 va ser seleccionat per rebre el premi Society’s en química inorgànica.
Els seus interessos de recerca són en l’estructura electrònica de les molècules estables i inestables, i els estats de transició en les reaccions. Ell aplica una sèrie de mètodes de càlcul, en els problemes de reacció i estructura de les molècules orgàniques i inorgàniques. La seva primera contribució va ser en el desenvolupament del mètode Hückel, un projecte dels orbitrals moleculars que permet el càlcul aproximat de l’estructura electrònica de les molècules. La seva segona contribució, analitza els orbitals moleculars de molts tipus de rectius en química orgànica.
Fa poc, ell i els seus col·laboradors han estat explorant l’estructura i reactivitat de les molècules inorgàniques i organometàl·liques.
En l’última dècada, ell i els seus ajudants han començat a mirar les estructures electròniques de sistemes extensos en una, dues i tres dimensions.